19 januari 2008

Shabby Chic eller Shabbigt Skit

Denna charmiga sittbänk kom jag släpandes hem på en dag i somras. Till saken hör att jag går förbi en antik affär till och från mitt arbete och bänken var där i fönstret och tittade på mig dag ut och dag in tills jag helt enkelt en dag gick in och köpte den.

Kan tillägga att den var i stort behov av målning och tyget som var på var söndrigt och gräsligt fult, men jag såg framför mig hur fin den kunde bli med lite färg och nytt tyg.

Mina två söner tyckte att jag inte var klok någonstans...detta var det fulaste de någonsin sett mig släpa hem (de borde visserligen vara vana med tanke på allt bråte jag kommer hem med jämt och ständigt) Jag å andra sidan försökte förklara att den kommer att bli sååå fin bara jag får den färdig......De kontrade med att fråga vad den hade kostat?...för jag hade väl ändå inte betalat för sån här skit! - Jo, 450:- gav jag för den, svarade jag..

Vilket ramaskri...Herregud...var jag galen..tappat förståndet helt och hållet?? sönerna var redo att sätta in mig på hispan....


I min sista iver försökte jag återigen att förklara att detta är en stil som som heter "Shabby Chic"....varpå ena sonen helt sonika döpte om min stil till "Shabbigt Skit" istället... :)

Som ni ser har jag fortfarande inte klätt om den ännu utan bara lagt en linneduk ovanpå. En provisorisk lösning som verkar ha blivit permanent.

9 kommentarer :

kullervilla sa...

Härligt vacker är din bänk. Tänk att den fanns kvar, nu när du tittat på den en tid. Brukar vara så att om man inte klipper till medsamma så har någon annan köpt det man ville ha. Har hänt oss ett flertal gånger och oj vad man ångrar sig.
Mysig blogg du har kommer att titta in mera Kramiz // Kullervilla.

En Doft Av Danmark sa...

Bänken är underbar! Men jag vet vilka kommentarer man måste utstå ibland....hi hi.

Kram
Dorthe

älskar sött sa...

Du är välkommen så ofta du vill!! hi-hi...=) Mysig blogg du har!! Bänken är jätte härlig!!
Kramar Malin

me and alice sa...

Hej!
*fniss* Skrattade gott åt dina söners kommentarer...
Bänken är jättefin. Känner såväl igen mig i provisoriska lösningar. Har många sådana här hemma...
kram Susanne

Tidsmästarinnan sa...

haha, ja ibland känner man sig lite missförstådd av omgivningen :-)
Vilken fin blogg du har, hit kommer jag gärna tillbaka!
Glada hälsningar,
S. (älskar också loppis)

White Season sa...

Det där var ett bra köp! Jätte fin, jag vet hur det är här hemma får man alltid stå emot...men det är ju det som är tjusningen eller inte :-) Kram Malin

Lilla Blanka sa...

Men vilken fin bänk..! Hmm ja ibland får man ta lite kommentarer eller frågande blickar från familjen..Tur att det finns förstående likasinnade bloggerskor som har samma smak :)
Kram
Mia

Lotte sa...

Jag sitter o njuter av en kopp te o din blogg, roligt att titta in hos dig. Må så gott!
Kram Lotte

HannaH i Det stora grå huset sa...

Tycker att den är jättefin! Visst är det så att de provisoriska lösningarna brukar bli rätt så långvariga ibland...
ha det gott!